top of page
Bij de individuele therapie voor volwassen maakt Katrien gebruik van ACT therapie in combinatie met het energetisch lichaamswerk Amanae Brainwork. Bij mensen met fysieke en emotionele klachten, burn-out, hooggevoeligheid, fybromyalgie, AD(H)D, ASS, … zijn al mooie resultaten vastgesteld.

Sessie Volwassenen

Mijn begeleiding van volwassenen bestaat uit een kort gesprek in combinatie met lichaamsgerichte therapie.

Meestal starten we eerst met een gesprek, waarin we de thema's bespreken waarmee je zit. In de loop der jaren dat ik dit werk nu doe, heb ik immers gemerkt dat het 'meenemen' van die thema's het energetisch lichaamswerk nog verdiept. Tijdens de gesprekken maak ik o.a. gebruik van mijn kennis die ik opdeed tijdens mijn opleiding in ACT =  ‘acceptance and commitment therapy’ = 3de generatie gedragstherapie.

Vervolgens  maken we tijd voor het lichaamswerk. Tijdens de eerste sessie maak ik gebruik van Frequencies of Brilliance, in de daaropvolgende sessies van Amanae Brainwork. Het voordeel van energetische lichaamswerk is dat je op dat ogenblik, voorbij je verstand en bewustzijn, via het lichaam als toegangsweg, nog dieper blokkades kan opheffen. Datgene wat je bewust hebt aangeraakt in het gesprek, kan je op die manier ook echt loslaten.

Praktische info

In de praktijk of online

In de praktijk:

Kasteellei 141

2110 Wijnegem

of online: via Zoom

Duur & Prijs

Duur van een sessie: 90 min

Prijs: 75 euro (per sessie)

Interesse?

Heb je een vraag?

Wil je graag een afspraak maken?

praktijk katrien berckmoes wijnegem therapeute contact

Werkvormen

Katrien Berckmoes ACT therapeute gesprek luisteren bewustwording inzichten EFT techniek visualisatie
ACT Therapie

Een levensthema waar je mee zit kent vaak verschillende lagen of aspecten. Tijdens een gesprek gaan we er samen dieper op in zodat de essentie van je probleem aan de oppervlakte komt. Dit vanuit de gedachte dat je veel gerichter met je uitdagingen kan omgaan als je je er zelf ten gronde bewust van bent geworden, en het tijdens het gesprek bij wijze van spreken hebt kunnen ‘voelen’ en ‘vastnemen’. Het is bovendien vaak verrassend om vast te stellen hoe je zelf tot je eigen inzichten komt, eenvoudigweg door bepaalde levensvragen te kunnen delen met iemand die echt naar je luistert. Bij de gesprekstherapie staan luisteren en ruimte creëren om tot eigen inzichten te komen centraal.

Als je daar behoefte aan hebt, bied ik je aanvullend oefeningen aan, waarbij ik me bijvoorbeeld laat inspireren door kennis opgedaan als ACT-therapeute. Maar we kunnen, als je dat wenst, ook werken met visualisatie, EFT (Emotional Freedom Techniques), ...​

Amanae Brainwork

Frequencies of Brilliance en Amanae Brainwork zijn twee krachtige vormen van energetisch lichaamswerk. Speciale aandacht gaat naar reactivering en genezing van de hersencellen. Zo kunnen diepgaande blokkades worden opgeheven waardoor je oude patronen kan doorbreken of beter leert omgaan met specifieke klachten. Dit heeft zelfs bij mensen met psychische trauma's maar ook met burn-out, chronische ziekten, ASS, AD(H)D,... al opmerkelijke resultaten gebracht.

Bij Frequencies of Brilliance bestaat het eigenlijke werk uit het zachtjes activeren van specifieke punten die zich op en boven het fysieke lichaam bevinden. Bij Amanae Brainwork wordt er druk uitgeoefend op deze specifieke punten, en in combinatie met een ademhaling naar de punten toe, wordt het zo mogelijk om blokkades op te heffen. Bij beide technieken wordt afgesloten met de handen onder en rondom het hoofd voor het herstellende werk aan de hersenen.

Deze 2 technieken worden, indien nodig en gewenst, aangevuld met elementen uit ander energetisch lichaamswerk, zoals reiki en sjamanistische healing.

Frequencies of Brilliance Amanae Brainwork energetisch lichaamswerk reactivering hersenen blokkades trauma burn out ASS AD(H)D chronische vermoeidheid Katrien Berckmoes sjamanistische healing lichaamsgericht therapeute
individuele therapie volwassenen Katrien Berckmoes Wijnegem ACT therapie energetisch lichaamswerk Amanae Brainwork hooggevoelig burn-out chronische vermoeidheidssyndroom fybromyalgie AD(H)D ASS

Een vogel is nooit bang dat zijn tak breekt,

want hij vertrouwt niet op de tak,

maar op zijn eigen vleugels.

"Katrien slaagt er als geen ander in om een sfeer van vertrouwen en veiligheid te scheppen. Mede dankzij haar warm hart, haar wijsheid en de tijd die ze neemt om écht te luisteren, helpt ze me tot de kern te komen. Keer op keer verbaas ik me over de kwaliteit van haar invoelend vermogen. Ze heeft de gave om oordeelloos aanwezig te zijn en een bedding te creëren voor wat er gevoeld wil worden. "

- Kathleen Mertens

"Voor mij en mijn zoon hebben de bezoekjes aan Katrien kleine wonderen verricht. Ik had een lang ziekteproces achter me. Stukje bij stukje voelde ik verandering, soms zelf zeer spectaculair. Wat ik mooi vind is dat Katrien niets forceert, je niet afhankelijk maakt en de keuze om nog eens langs te komen bij jezelf legt. Hetzelfde verhaal merk ik bij mijn zoon die een autisme spectrum stoornis heeft."

- Els Aerts

"Een sessie bij Katrien was voor mij echt thuiskomen. Het gevoel dat er écht naar je geluisterd wordt, dat je begrepen wordt, is van onschatbare waarde. Katrien neemt de tijd, en dan ga je op de bank liggen en gebeurt er -in mijn ogen-iets magisch. Oude emoties kunnen eindelijk losgelaten worden. Via het lichaam.. Dat had ik nooit op een andere manier zo intens kunnen loslaten. Eindelijk heling op een diep niveau."

- Ann Esch

Contact
bottom of page