Lu Jong -Tibetaanse Yoga

Katrien Berckmoes geeft workshops Lu Jong, tibetaanse healing yoga, dynamische bewegingsoefeningen

De focus van deze reeks van 21 Tibetaanse bewegingsoefeningen ligt op het versterken en openen van je innerlijke lichaamskanalen door het samenspel van vorm, beweging, en correcte ademhaling. Hierdoor gaat je energie weer beter stromen, en zal je fysieke en mentale voordelen ervaren.

 

Omwille van de eenvoud van de oefeningen is Lu Jong heel toegankelijk. Iedereen welkom dus: of je nu jong of oud bent, met een chronische ziekte kampt of lichamelijk niet zo beweeglijk bent, dat maakt niet uit. Alle oefeningen kunnen immers ook gemakkelijk op een stoel worden uitgevoerd.

Een volledige lessenreeks start telkens met 4 lessen waarin gedetailleerd elk van de 21 bewegingsoefeningen aangeleerd worden.  In het vervolg van de lessenreeks is het de bedoeling om de oefeningen meer eigen te maken, zodat het effect op lichaam en geest nog dieper kan gaan.

 

De les start steeds met een opwarmingsoefening of zelfmassage. Dan gaan we over tot het uitvoeren van de bewegingsoefeningen. Als afsluiter eindigen we met een ademhalingsoefening, bewustwordingsoefening,…

Heel bewust eindig ik niet met een ontspanningsmeditatie op muziek, omdat ik voor mezelf tijdens yogalessen vaststelde dat ik het moeilijk vond om daarna terug actief te worden en huiswaarts te keren. 

Vanaf maart 2020 worden in de lessen ook gaandeweg 15 extra oefeningen aangereikt, afkomstig uit Lu Jong 2. Deze oefeningen vormen een waardevolle aanvulling en verdieping op de 21 basisoefeningen.

Praktische info groepslessen Lu Jong - nieuwe reeks vanaf september 2021

Tijdens de zomervakantie worden geen wekelijkse lessen Lu Jong gegeven. Maar vanaf september 2021 start er opnieuw een lessenreeks!

Wanneer: wekelijks op woensdag of vrijdag

  • Woensdag (van 20u-21u): 8, 15, 22 & 29 sept, 6, 13, 20 & 27 okt; 10, 17 & 24 nov; 1, 8 & 15 dec 2021

  • Vrijdag (van 9u-10u): 10, 17 & 24 sept, 1, 8, 15, 22 & 29 okt, 12, 19 & 26 nov; 3, 10 & 17 dec 2021

                                                                                                                                                          

Formules: abonnement of losse lessen

  • Abonnement aan 140 euro (hetgeen neerkomt op 10 euro per les): met het abonnement is je plekje in de zaal verzekerd. (na betaling op mijn rekeningnummer IBAN: BE86 7895 8714 4250 en BIC: GKCCBEBB, met vermelding van ‘Lu Jong – najaar 2021 en je naam’)

  • Een losse les in de zaal bedraagt 12 euro (bij losse lessen in de zaal zal je ook eerst even moeten navragen of er nog plek is, er kunnen immers max 9 personen deelnemen in de zaal), een losse les online bedraagt 10 euro.

 

Waar: in de zaal en tegelijk online

De lessen gaan door in de zaal bij UGO, Schoolstraat 7, in Wijnegem (zie ook www.ugo-relax.be). Maar je kan er ook deze periode weer voor kiezen om ze gewoon van thuis uit te volgen via Zoom. Dit voor wanneer de zaal al volzet is, of voor wie dat in de huidige omstandigheden veiliger vindt, of wat ver weg woont, of eenvoudigweg voor als dat voor jou beter uitkomt in combinatie met het werk of gezin, …

Inschrijven?

Heb je nog vragen, of wil je je graag inschrijven voor een losse les of het abonnement, neem contact met me op via mail info@katrienberckmoes.be of telefonisch 0479 32 86 44

Vraag gerust ook naar de mogelijkheden voor lessen op maat!

Zo werden in het voorjaar van 2019 lessen Lu Jong gegeven op de sportdag van het stedelijk lyceum Hardenvoort in Antwerpen. In het najaar van 2019 konden de kinderen bij basisschool Don Bosco in Wijnegem de Tibetaanse bewegingsoefeningen ontdekken in de wekelijkse lessen tijdens de middagpauze, en bij de gemeente Schilde werden enkele introductielessen Lu Jong aangeboden aan de senioren in het kader van het project 'Schilde Heerlijk Vinnig'.

 

Ben je eerder geïnteresseerd in de oefeningen van Lu Jong 2? Of zou je graag individueel willen kennismaken met deze Tibetaanse bewegingsoefeningen? Dan kan je ook altijd contact met me opnemen voor de mogelijkheden rond individuele privélessen.

Wil je graag op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuwe lessenreeks Lu Jong start?

Vul dan je voornaam en mailadres hieronder in, om je in te schrijven op mijn nieuwsbrief. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Bedankt voor de inzending!

TESTIMONIALS

Filip

Ik kijk er altijd naar uit om een Lu Jong les te volgen op vrijdagmorgen. De oefeningen zijn actieve bewegingen die een goede work-out vormen om de dag mee te beginnen. Sommige oefeningen zijn vrij makkelijk, sommige wat moeilijker maar je bepaalt zelf hoe ver je hierin wilt gaan. Katrien geeft veel uitleg bij de oefeningen, wat ze kunnen betekenen voor je gezondheid en hoe ze helpen om je energie beter te laten doorstromen. Extra boeiend en origineel aan deze Tibetaanse yoga vind ik de invloed van het sjamanisme, zoals de verbanden met de natuur, de vijf elementen en de  symboliek van de dierenwereld. Ik heb de Lu Jong yoga leren kennen vanaf de eerste lessen bij UGO Relax een paar jaar geleden. De lessen gaan nu al geruime tijd online door. Het is fijn dat dit kan maar ik mis toch wel wat de sfeer van harmonie en verbondenheid die Katrien live weet te creëren in onze kleine groep. Hopelijk kan dit spoedig opnieuw!

Sonja

Toen ik in contact kwam met Lu Jong had ik geen enkel idee wat deze vorm van Yoga inhield. Het was zo helemaal anders dan de yogavormen die ik ervoor praktiseerde, maar het voelde direct goed. En dan zeker met zo'n pracht van een lerares als Katrien. Katrien heeft de gave om de de oefeningen zo duidelijk uit te leggen dat het lijkt of je deze al heel je leven doet. Elke keer verbaast me dit. Daarom kunnen zowel reeds gevorderden als prille beginners samen de les beleven. Dit vertaalt zich ook in de digitale lessen die een zeer goed alternatief vormen voor de echte sessies. Je kan de lessen volledig op maat volgen. Voor diverse oefeningen kan je kiezen om ze staand of op een stoel of op de mat uit te voeren. Geen grote groepen, maar "compagnons de route" te samen. Er is steeds ruimte voor feedback en vragen. Op gepaste tijden verheldert Katrien de onderliggende theoretische principes, waardoor je meer beseft wat deze oefeningen voor jou kunnen betekenen. En dat effect voel je! Na de sessies heb ik steeds meer energie of voel ik me juist meer ontspannen. Een aanrader! Ik zou zeggen, probeer het eens en voel of het iets voor jou kan zijn.

Marc

Begin 2020 was ik als voormalig Taiji en Qi Gong lesgever, op zoek naar een nieuwe leslocatie en ontdekte ik Lu Jong in UGO Wijnegem. Lu Jong is een ongeveer 8000 jaar oude verzameling van oefeningen die bestaan uit trage vlotte bewegingen die bedoeld zijn om een diepe harmonie tussen lichaam, geest en ziel te bewerkstelligen. De lesgeefster Katrien brengt de Lu Jong lessen op sterk doorleefde wijze en zorgt voor een mooie integratie van feiten en concepten kennisoverdracht en zeer gerichte begeleiding waarbij ze steeds alle oefeningen samen met de lesvolgers doet. Door gepaste opbouw te betrachten van alle oefeningen mits juist gedoseerde opwarming en voorbereidende stretches, maakt Katrien het mogelijk voor iedereen om gezondheid en goed voelen te verbeteren. Door haar oefeningen verhoogt de sensitiviteit van het lichaam en ontwikkelt het bewustzijn terwijl de innerlijke alertheid toeneemt. Door persoonlijke accenten te leggen naar iedere lesvolger toe, maakt Katrien het mogelijk dat ieder op eigen manier en tempo de wondere vitaliteit verhogende Lu Jong effecten leert kennen.

Christina

Ik kijk elke week uit naar de Lu Jong lessen van Katrien. Er is een goede opbouw en veel variatie in de lessen.  De Kum Nye oefeningen (een soort van zelfmassage) of de meditatieve en andere oefeningen die we vaak als opwarming doen, zorgen ervoor dat je onmiddellijk meer aanwezig bent in je lichaam en in het hier en nu. De Lu Jong oefeningen zelf brengen me meer kracht, souplesse en evenwicht. Na een les voel ik me volledig ontspannen en heel aanwezig. Fijn is ook dat je een set oefeningen leert, die je gemakkelijk zelf doorheen de week kan onderhouden, waardoor het effect nog toeneemt. Katrien zorgt tijdens de les voor een prettige sfeer, waarin je je welkom voelt. Doordat er ruimte is om te delen over je ervaringen, leer je ook de andere deelnemers kennen en ontstaat er een gevoel van verbondenheid.