LU JONG

De focus van deze reeks van 21 Tibetaanse bewegingsoefeningen ligt op het versterken en openen van je innerlijke lichaamskanalen door het samenspel van vorm, beweging, en correcte ademhaling. Hierdoor gaat je energie weer beter stromen, en zal je fysieke en mentale voordelen ervaren.

 

Omwille van de eenvoud van de oefeningen is Lu Jong heel toegankelijk. Iedereen welkom dus: of je nu jong of oud bent, met een chronische ziekte kampt of lichamelijk niet zo beweeglijk bent, dat maakt niet uit. Alle oefeningen kunnen immers ook gemakkelijk op een stoel worden uitgevoerd.

Een volledige lessenreeks start telkens met 4 lessen waarin gedetailleerd elk van de 21 bewegingsoefeningen aangeleerd worden.  In het vervolg van de lessenreeks is het de bedoeling om de oefeningen meer eigen te maken, zodat het effect op lichaam en geest nog dieper kan gaan.

 

De les start steeds met een opwarmingsoefening of zelfmassage. Dan gaan we over tot het uitvoeren van de bewegingsoefeningen. Als afsluiter eindigen we met een ademhalingsoefening, bewustwordingsoefening,…

Heel bewust eindig ik niet met een ontspanningsmeditatie op muziek, omdat ik voor mezelf tijdens yogalessen vaststelde dat ik het moeilijk vond om daarna terug actief te worden en huiswaarts te keren. 

Vanaf maart 2020 worden in de lessen ook gaandeweg 15 extra oefeningen aangereikt, afkomstig uit Lu Jong 2. Deze oefeningen vormen een waardevolle aanvulling en verdieping op de 21 basisoefeningen.

Praktische info groepslessen Lu Jong - online lessen tijdens de Coronatijd

Tijdens de periode van de Corona maatregelen zullen op volgende momenten online lessen doorgaan:

(ik vermeld alle data tot eind juni, maar van zodra het kan, zullen de lessen opnieuw starten bij UGO)

  • Woensdag (van 20u-21u): 22 en 29 april – 6, 13, 20, en 27 mei – 3, 10, 17 en 24 juni

  • Vrijdag (van 9u-10u): 24 april – 1, 8, 15, 22 en 29 mei – 5, 12, 19 en 26 juni

Als je graag meedoet, neem gerust contact met me op via mail (info@katrienberckmoes.be) Dan mail ik je de link van het platform Zoom door zodat je aan de les kan deelnemen.

​Voor de online les: best gemakkelijke kledij voorzien, een matje en zitkussen (of stoel). Gelieve 10 min voor de start aan te melden zodat we tijdig met de les kunnen beginnen.

Vraag gerust ook naar de mogelijkheden voor groepslessen op maat!

Zo werden in het najaar van 2019 lessen Lu Jong aan kids gegeven bij basisschool Don Bosco in Wijnegem, en lessen Lu Jong aan senioren bij de gemeente Schilde in het kader van het project 'Schilde Heerlijk Vinnig'.

Wil je graag op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuwe lessenreeks start?

Door het invullen van je mailadres hieronder, kan je je inschrijven op mijn nieuwsbrief. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

 

Katrien Berckmoes, Kasteellei 141, 2110 Wijnegem, GSM: 0479 32 86 44, mail: info@katrienberckmoes.be, ond. nr.: 0877.157.934

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

Lid van 

© 2019 door Katrien Berckmoes