LU JONG

De focus van deze reeks van 21 Tibetaanse bewegingsoefeningen ligt op het versterken en openen van je innerlijke lichaamskanalen door het samenspel van vorm, beweging, en correcte ademhaling. Hierdoor gaat je energie weer beter stromen, en zal je fysieke en mentale voordelen ervaren.

 

Omwille van de eenvoud van de oefeningen is Lu Jong heel toegankelijk. Iedereen welkom dus: of je nu jong of oud bent, met een chronische ziekte kampt of lichamelijk niet zo beweeglijk bent, dat maakt niet uit. Alle oefeningen kunnen immers ook gemakkelijk op een stoel worden uitgevoerd.

Een volledige lessenreeks start telkens met 4 lessen waarin gedetailleerd elk van de 21 bewegingsoefeningen aangeleerd worden.  In het vervolg van de lessenreeks is het de bedoeling om de oefeningen meer eigen te maken, zodat het effect op lichaam en geest nog dieper kan gaan.

 

De les start steeds met een opwarmingsoefening of zelfmassage. Dan gaan we over tot het uitvoeren van de bewegingsoefeningen. Als afsluiter eindigen we met een ademhalingsoefening, bewustwordingsoefening,…

Heel bewust eindig ik niet met een ontspanningsmeditatie op muziek, omdat ik voor mezelf tijdens yogalessen vaststelde dat ik het moeilijk vond om daarna terug actief te worden en huiswaarts te keren. 

Vanaf maart 2020 worden in de lessen ook gaandeweg 15 extra oefeningen aangereikt, afkomstig uit Lu Jong 2. Deze oefeningen vormen een waardevolle aanvulling en verdieping op de 21 basisoefeningen.

Praktische info groepslessen Lu Jong - nieuwe reeks vanaf september 2020

Tijdens de zomervakantie worden geen wekelijkse lessen Lu Jong gegeven. Maar vanaf september 2020 start er opnieuw een lessenreeks!

Waar en wanneer: UGO, Huis voor Uw Gezondheid en Ontspanning, Schoolstraat 7, Wijnegem (zie ook www.ugo-relax.be)

  •  Woensdag (van 20u-21u): 9, 16, 23 en  30 sept; 7, 14, 21 en 28 okt; 18 en 25 nov; 2 en 9 dec

  • ·Vrijdag (van 9u-10u): 11, 18 en 25 sept, 2, 9, 16, 23 en 30 okt, 20 en 27 nov; 4 en 11 dec 

Prijs: 12 euro voor een afzonderlijke les, 120 euro voor een abonnement voor 12 lessen (max 9 deelnemers)

Inschrijven: via info@katrienberckmoes.be of 0479 32 86 44 waarbij je vermeldt of je kiest voor een abonnement of een losse les.

 

Als je kiest voor een abonnement, is je inschrijving definitief na betaling op rekening: BE86 7895 8714 4250 van Katrien Berckmoes, met vermelding van "Lu Jong sept-dec 2020 en je naam", Als een deel van de lessenreeks wegens Corona niet door kan gaan, zal het abonnement worden omgezet voor lessen online, of wordt het bedrag van die lessen teruggestort (indien online niet je ding is).

 

Als je kiest voor deelname via een losse les, contacteer je me best voor de les om te horen of er nog plaats is. Wegens de corona maatregelen kunnen immers maximum 9 personen deelnemen aan de les, en mensen die hebben ingeschreven met abonnement krijgen voorrang.

Meebrengen: graag een mondmasker dragen voor het binnenkomen en buitengaan, gemakkelijke kledij voorzien, en ook een eigen matje en zitkussen meebrengen. Als je geen zitkussen hebt, hoef je er niet noodzakelijk 1 te kopen. De zittende oefeningen kan je immers ook prima op de stoel uitvoeren, en de (ontsmette) stoelen staan klaar! Graag 10 min voor de start aanmelden zodat we tijdig met de les kunnen beginnen.

Nieuw vanaf september 2020: mogelijkheid om een les uit deze reeks online mee te volgen!

 

Misschien dat de lessenreeks je wel interesseert, maar woon je te ver weg, verplaats je je om gezondheidsredenen niet graag, voel je je nog niet helemaal veilig  met het corona virus dat nog niet helemaal uit onze samenleving weg is,..? Dan is deze formule misschien wel iets voor jou!

 

Omwille van de positieve ervaringen met het online lesgeven afgelopen voorjaar, is er ook de mogelijkheid om de lessen op bovenstaande data mee te volgen via Zoom. Hiervoor kan je per les op voorhand inschrijven, en na afloop van de les betalen (prijs voor een online les: 10 euro)

Vraag gerust ook naar de mogelijkheden voor groepslessen op maat!

Zo werden in het najaar van 2019 lessen Lu Jong aan kids gegeven bij basisschool Don Bosco in Wijnegem, en lessen Lu Jong aan senioren bij de gemeente Schilde in het kader van het project 'Schilde Heerlijk Vinnig'.

Wil je graag op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuwe lessenreeks start?

Vul dan je voornaam en mailadres hieronder in, om je in te schrijven op mijn nieuwsbrief. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

 

Katrien Berckmoes, Kasteellei 141, 2110 Wijnegem, GSM: 0479 32 86 44, mail: info@katrienberckmoes.be, ond. nr.: 0877.157.934

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

Lid van 

© 2019 door Katrien Berckmoes