LU JONG

De focus van deze reeks van 21 Tibetaanse bewegingsoefeningen ligt op het versterken en openen van je innerlijke lichaamskanalen door het samenspel van vorm, beweging, en correcte ademhaling. Hierdoor gaat je energie weer beter stromen, en zal je fysieke en mentale voordelen ervaren.

 

Omwille van de eenvoud van de oefeningen is Lu Jong heel toegankelijk. Iedereen welkom dus: of je nu jong of oud bent, met een chronische ziekte kampt of lichamelijk niet zo beweeglijk bent, dat maakt niet uit. Alle oefeningen kunnen immers ook gemakkelijk op een stoel worden uitgevoerd.

Een volledige lessenreeks start telkens met 4 lessen waarin gedetailleerd elk van de 21 bewegingsoefeningen aangeleerd worden.  In het vervolg van de lessenreeks is het de bedoeling om de oefeningen meer eigen te maken, zodat het effect op lichaam en geest nog dieper kan gaan.

 

De les start steeds met een opwarmingsoefening of zelfmassage. Dan gaan we over tot het uitvoeren van de bewegingsoefeningen. Als afsluiter eindigen we met een ademhalingsoefening, bewustwordingsoefening,…

Heel bewust eindig ik niet met een ontspanningsmeditatie op muziek, omdat ik voor mezelf tijdens yogalessen vaststelde dat ik het moeilijk vond om daarna terug actief te worden en huiswaarts te keren. 

Vanaf maart 2020 worden in de lessen ook gaandeweg 15 extra oefeningen aangereikt, afkomstig uit Lu Jong 2. Deze oefeningen vormen een waardevolle aanvulling en verdieping op de 21 basisoefeningen.

Praktische info groepslessen Lu Jong

Zolang de verstrengde Corona maatregelen gelden, gaan de lessen Lu Jong online door op volgende data:

(ik vermeld alle data tot april, maar van zodra het kan, zullen de lessen opnieuw starten bij UGO, Schoolstraat 7, te Wijnegem)

  • Woensdag (van 20u-21u): 6-13-20-27 jan, 3 & 10 feb, 3-10-17-24-31 maart 2021

  • Vrijdag (van 9u-10u): 8-15-22-29 jan, 5 & 12 feb, 5-12-19-26 maart, 2 april 2021

                                                                                                                                                          

Ook het vermelden waard misschien, zal er, net zoals in het afgelopen najaar, de mogelijkheid zijn om toch nog gewoon de les online te volgen, ook al gaat ze terug door in de zaal. Dit voor diegenen die dat in de huidige omstandigheden veiliger vinden, of voor diegenen voor wie Wijnegem wat te ver weg is,…

 

Prijs voor een online les: 10 euro. Heb je nog vragen, of wil je je graag inschrijven voor een losse les, neem contact met me op via mail info@katrienberckmoes.be of telefonisch 0479 32 86 44 

Voor de online lessen, mail ik je per les de link van het platform Zoom door zodat je aan de les kan deelnemen. Je kan thuis best ook gemakkelijke kledij voorzien, een matje en zitkussen (of stoel). Gelieve 10 min voor de start aan te melden zodat we tijdig met de les kunnen beginnen.

Wil je graag op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuwe lessenreeks start?

Vul dan je voornaam en mailadres hieronder in, om je in te schrijven op mijn nieuwsbrief. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Katrien Berckmoes, Kasteellei 141, 2110 Wijnegem, GSM: 0479 32 86 44, mail: info@katrienberckmoes.be, ond. nr.: 0877.157.934

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

Lid van 

© 2019 door Katrien Berckmoes