LU JONG

De focus van deze reeks van 21 Tibetaanse bewegingsoefeningen ligt op het versterken en openen van je innerlijke lichaamskanalen door het samenspel van vorm, beweging, en correcte ademhaling. Hierdoor gaat je energie weer beter stromen, en zal je fysieke en mentale voordelen ervaren.

 

Omwille van de eenvoud van de oefeningen is Lu Jong heel toegankelijk. Iedereen welkom dus: of je nu jong of oud bent, met een chronische ziekte kampt of lichamelijk niet zo beweeglijk bent, dat maakt niet uit. Alle oefeningen kunnen immers ook gemakkelijk op een stoel worden uitgevoerd.

Een volledige lessenreeks start telkens met 4 lessen waarin gedetailleerd elk van de 21 bewegingsoefeningen aangeleerd worden.  In het vervolg van de lessenreeks is het de bedoeling om de oefeningen meer eigen te maken, zodat het effect op lichaam en geest nog dieper kan gaan.

 

De les start steeds met een opwarmingsoefening of zelfmassage. Dan gaan we over tot het uitvoeren van de bewegingsoefeningen. Als afsluiter eindigen we met een ademhalingsoefening, bewustwordingsoefening,…

Heel bewust eindig ik niet met een ontspanningsmeditatie op muziek, omdat ik voor mezelf tijdens yogalessen vaststelde dat ik het moeilijk vond om daarna terug actief te worden en huiswaarts te keren. 

Vanaf maart 2020 worden in de lessen ook gaandeweg 15 extra oefeningen aangereikt, afkomstig uit Lu Jong 2. Deze oefeningen vormen een waardevolle aanvulling en verdieping op de 21 basisoefeningen.

Praktische info groepslessen Lu Jong

Vanaf de eerste week na de Paasvakantie zal er een nieuwe reeks starten, met wekelijkse lessen tot aan de zomervakantie.

(uitzondering: de week waarin OHH valt)

Zolang de verstrengde Corona maatregelen gelden, zullen de lessen online doorgaan:

(ik vermeld alle data tot en met juni, maar van zodra het kan, zullen de lessen opnieuw starten bij UGO)

  • Woensdag (van 20u-21u): 21 & 28 april, 5, 19 & 26 mei, 2, 9, 16 & 23 juni 2021

  • Vrijdag (van 9u-10u): 23 & 30 april, 7, 21 & 28 mei, 4, 11, 18 & 25 juni 2021

                                                                                                                                                          

In deze bijzonder ‘corona-tijd’ kan je kiezen om ofwel:

  • Een abonnement te nemen, aan 90 euro (hetgeen neerkomt op 10 euro per les): waarbij de lessen eerst nog online zullen plaatsvinden, en vervolgens van zodra het kan weer in de zaal plaatsvinden. Met het abonnement is je plekje in de zaal dan ook ineens verzekerd. (na betaling op mijn rekeningnummer IBAN: BE86 7895 8714 4250 en BIC: GKCCBEBB, met vermelding ‘Lu Jong – jan-juni 2021 en je naam’.)

  • Te betalen volgens systeem van losse lessen: een losse les online bedraagt 10 euro, een losse les in de zaal bedraagt 12 euro (bij losse lessen in de zaal zal je ook eerst even moeten navragen of er nog plek is)

 

Ook het vermelden waard misschien, zal er, net zoals in het afgelopen najaar, de mogelijkheid zijn om toch nog gewoon de les online te volgen, ook al gaat ze terug door in de zaal. Dit voor diegenen die dat in de huidige omstandigheden veiliger vinden, of voor diegenen voor wie Wijnegem wat te ver weg is,…

Heb je nog vragen, of wil je je graag inschrijven voor een losse les of het abonnement, neem contact met me op via mail info@katrienberckmoes.be of telefonisch 0479 32 86 44

Voor de online lessen, mail ik je per les de link van het platform Zoom door zodat je aan de les kan deelnemen. Je kan thuis best ook gemakkelijke kledij voorzien, een matje en zitkussen (of stoel). Gelieve 10 min voor de start aan te melden zodat we tijdig met de les kunnen beginnen.

Wil je graag op de hoogte worden gebracht wanneer er een nieuwe lessenreeks start?

Vul dan je voornaam en mailadres hieronder in, om je in te schrijven op mijn nieuwsbrief. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

TESTIMONIALS

Filip

Ik kijk er altijd naar uit om een Lu Jong les te volgen op vrijdagmorgen. De oefeningen zijn actieve bewegingen die een goede work-out vormen om de dag mee te beginnen. Sommige oefeningen zijn vrij makkelijk, sommige wat moeilijker maar je bepaalt zelf hoe ver je hierin wilt gaan. Katrien geeft veel uitleg bij de oefeningen, wat ze kunnen betekenen voor je gezondheid en hoe ze helpen om je energie beter te laten doorstromen. Extra boeiend en origineel aan deze Tibetaanse yoga vind ik de invloed van het sjamanisme, zoals de verbanden met de natuur, de vijf elementen en de  symboliek van de dierenwereld. Ik heb de Lu Jong yoga leren kennen vanaf de eerste lessen bij UGO Relax een paar jaar geleden. De lessen gaan nu al geruime tijd online door. Het is fijn dat dit kan maar ik mis toch wel wat de sfeer van harmonie en verbondenheid die Katrien live weet te creëren in onze kleine groep. Hopelijk kan dit spoedig opnieuw!

Sonja

Toen ik in contact kwam met Lu Jong had ik geen enkel idee wat deze vorm van Yoga inhield. Het was zo helemaal anders dan de yogavormen die ik ervoor praktiseerde, maar het voelde direct goed. En dan zeker met zo'n pracht van een lerares als Katrien. Katrien heeft de gave om de de oefeningen zo duidelijk uit te leggen dat het lijkt of je deze al heel je leven doet. Elke keer verbaast me dit. Daarom kunnen zowel reeds gevorderden als prille beginners samen de les beleven. Dit vertaalt zich ook in de digitale lessen die een zeer goed alternatief vormen voor de echte sessies. Je kan de lessen volledig op maat volgen. Voor diverse oefeningen kan je kiezen om ze staand of op een stoel of op de mat uit te voeren. Geen grote groepen, maar "compagnons de route" te samen. Er is steeds ruimte voor feedback en vragen. Op gepaste tijden verheldert Katrien de onderliggende theoretische principes, waardoor je meer beseft wat deze oefeningen voor jou kunnen betekenen. En dat effect voel je! Na de sessies heb ik steeds meer energie of voel ik me juist meer ontspannen. Een aanrader! Ik zou zeggen, probeer het eens en voel of het iets voor jou kan zijn.

Marc

Begin 2020 was ik als voormalig Taiji en Qi Gong lesgever, op zoek naar een nieuwe leslocatie en ontdekte ik Lu Jong in UGO Wijnegem. Lu Jong is een ongeveer 8000 jaar oude verzameling van oefeningen die bestaan uit trage vlotte bewegingen die bedoeld zijn om een diepe harmonie tussen lichaam, geest en ziel te bewerkstelligen. De lesgeefster Katrien brengt de Lu Jong lessen op sterk doorleefde wijze en zorgt voor een mooie integratie van feiten en concepten kennisoverdracht en zeer gerichte begeleiding waarbij ze steeds alle oefeningen samen met de lesvolgers doet. Door gepaste opbouw te betrachten van alle oefeningen mits juist gedoseerde opwarming en voorbereidende stretches, maakt Katrien het mogelijk voor iedereen om gezondheid en goed voelen te verbeteren. Door haar oefeningen verhoogt de sensitiviteit van het lichaam en ontwikkelt het bewustzijn terwijl de innerlijke alertheid toeneemt. Door persoonlijke accenten te leggen naar iedere lesvolger toe, maakt Katrien het mogelijk dat ieder op eigen manier en tempo de wondere vitaliteit verhogende Lu Jong effecten leert kennen.

Christina

Ik kijk elke week uit naar de Lu Jong lessen van Katrien. Er is een goede opbouw en veel variatie in de lessen.  De Kum Nye oefeningen (een soort van zelfmassage) of de meditatieve en andere oefeningen die we vaak als opwarming doen, zorgen ervoor dat je onmiddellijk meer aanwezig bent in je lichaam en in het hier en nu. De Lu Jong oefeningen zelf brengen me meer kracht, souplesse en evenwicht. Na een les voel ik me volledig ontspannen en heel aanwezig. Fijn is ook dat je een set oefeningen leert, die je gemakkelijk zelf doorheen de week kan onderhouden, waardoor het effect nog toeneemt. Katrien zorgt tijdens de les voor een prettige sfeer, waarin je je welkom voelt. Doordat er ruimte is om te delen over je ervaringen, leer je ook de andere deelnemers kennen en ontstaat er een gevoel van verbondenheid.

Katrien Berckmoes, Kasteellei 141, 2110 Wijnegem, GSM: 0479 32 86 44, mail: info@katrienberckmoes.be, ond. nr.: 0877.157.934

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

Lid van 

© 2019 door Katrien Berckmoes