top of page

Help! Ik ben chronisch ziek


Een vaak gestelde vraag van nieuwe cliënten die aan de telefoon om extra uitleg vragen vooraleer een afspraak te boeken: kan je mij helpen, want ik ben chronisch ziek? Kan deze ziekte verdwijnen met enkele sessies bij jou?

Vervolgens krijg ik dan een summiere toelichting over de ziekte, en dat kan heel variërend zijn: gaande van chronisch vermoeidheidssyndroom, tot verlamming wegens een beroerte, kanker, ms, fybromyalgie,... dit zijn nu enkele ziektes die heel specifiek lichamelijke symptomen hebben, maar evengoed kan het zijn dat ze kampen met een burn out, depressieve gevoelens, angst gevoelens, een onverwerkt trauma, concentratiestoornissen, ADHD, ASS,... .

Helaas kan ik nooit een garantie geven..Maar wat ik wel kan uitleggen is dat ik 100% geloof in het feit dat het lichaamswerk, al dan niet in combinatie met gesprekken, veel dingen kan losmaken die in de loop van een leven zijn komen vast te zitten.

Mijn lesgeefster van de healingtechniek Amanae Brainwork, vroeg destijds aan de groep cursisten: ‘Ga eens terug naar de tijd dat je als kind iets heel ingrijpend meemaakte, kan je je nog herinneren hoe je toen reageerde?’ Op die vraag kwamen toen heel verschillende antwoorden. Maar iets wat bij velen terugkwam, was: ‘mijn adem stokte’. En inderdaad, heel spontaan, je moet er maar eens op letten, als er iets shockerend gebeurt, hebben wij als mens de neiging om onze adem heel kort in te houden.

Misschien niet verwonderlijk dus, dat als we iets ernstig meemaken, of als we iets herhaaldelijks onprettig meemaken, dat dit ook echt een effect kan hebben op ons lichamelijk functioneren. In die techniek van Amanae Brainwork worden op die manier onprettige dingen uit de jeugd gelinkt aan de werking van de longen. En het mooie is nu dus dat je dan de omgekeerde filosofie kan volgen, en ook zelf weer aan je eigen gezondheid kan werken, door het aanraken en met aandacht benaderen van die punten van het lichaam, die verbinding maken met de longen.

Hier haal ik nu enkel het voorbeeld van de longen aan. Maar natuurlijk zijn er zo ontelbare gebieden in het lichaam die je kan benaderen en helen. Om eerlijk te zijn, was dit proces van zelfheling voor mij in het begin ook moeilijk te vatten. Vooral mijn verstand kan dit, soms nog steeds niet, helemaal plaatsen. Maar erin geloven ben ik gaandeweg de jaren wel steeds meer gaan doen. Eenvoudigweg omdat ik getuige mocht zijn van zulke mooie resultaten bij mensen.

Als mens zou ik maar al te graag antwoorden dat de ziekte helemaal kan verdwijnen! En in sommige gevallen is dat ook echt mogelijk en een waarheid! Maar toch, mag ik dit niet antwoorden. Want het blijft ook een werkelijkheid dat de ziekte op zich soms niet verdwijnt. En dan komen we weer uit bij het punt in een vorige blog, dat dit misschien ook te wijten is aan de vele andere oorzaken dan innerlijk opgeslagen trauma die aan de basis van een ziekte kunnen liggen.

Maar wat ik wel kan antwoorden is dat het emotioneel en energetisch lichaamswerk in elk geval dingen losmaakte bij alle cliënten die ik al mocht begeleiden. Waardoor bijvoorbeeld wel andere symptomen of ongemakken verdwenen, zodat het draaglijker werd om met de ziekte of het probleem om te gaan.

En verder moet ik natuurlijk nog vermelden dat dit proces van heling vaak ook hand in hand ging met tegelijk in gesprek te werken aan het aanvaarden van de symptomen, en samen voelen en kijken welke dingen de cliënt wel nog allemaal kan en mag verwezenlijken in zijn of haar leven. Want er zijn natuurlijk vele toegangspoorten tot zelfheling, en het is zo mooi om die te kunnen laten samenwerken!

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page