top of page

Ik wens je...


Met de start van een nieuw jaar, wensen we elkaar alle moois van de wereld toe. Dat is natuurlijk een prachtig gebruik. Daardoor staan we stil bij wat in het afgelopen jaar is geweest, en wat in het nieuwe jaar mag zijn.


Ik vrees dat ik zelf nooit erg goed ben geweest in het formuleren van wensen. Ik kan dan ook oprecht genieten van de zorgvuldig gekozen woorden en wensen van anderen. Nu waren er de voorbije jaren ook wel vrienden die de bal terugkaatsten in deze bijzondere dagen rond oud en nieuw. In plaats van iets origineels te wensen, vroegen ze me namelijk al eens: wat zou jij jezelf wensen voor het komende jaar?


Euhm, eerlijk, daar wist ik niet onmiddellijk een antwoord op te geven. Ik mompelde dan meestal wat, en dacht bij mezelf: ‘meer van hetzelfde, want eigenlijk ben ik best gelukkig nu’.

Ik merk ook dat dat eigenlijk voor mij al mijn hele leven een moeilijke vraag is. Wat wil ik graag in het leven? Het probleem is, dat dat bij mij niet altijd heel duidelijk is geweest. Maar wat wel altijd duidelijk voor me was, is wat ik niet wilde.


In de loop van de voorbije jaren, ben ik dus eigenlijk eerder verder gegaan met de vraag: wat wil ik niet meer? En daaruit is dan heel wat verder gevloeid, en nam ik beslissingen op het vlak van mijn werk, hobby’s, vrije tijd,… Bij mij bracht die vraag dus heel wat positieve veranderingen met zich mee.


Dus hierbij dan toch een poging om je voor 2021 iets toe te wensen: doe maar eens gek, en laat de dingen die je niet langer wilt, of graag doet, aan je voorbijgaan. Je zal er van versteld staan hoeveel mooie dingen er voor in de plaats kunnen komen!

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page