top of page

Opgeruimd staat (niet alleen) netjes!


Nee, het is nog geen lente, maar misschien begint het bij jou, net als bij mij, al een beetje te kriebelen om op te ruimen? En, als je het eerlijk toegeeft, heb je die behoefte aan orde, netheid en ruimte niet enkel nu je de lente graag al wil verwelkomen, maar eigenlijk het hele jaar door? Waardoor anderen je misschien wat pietluttig vinden, of een tikkeltje obsessief (want ja, die kruimels op het aanrecht storen je, en ook dat bord dat er nog staat)?


Als het een opluchting voor je kan zijn, weet dan dat dit eigenlijk ook te maken heeft met het hebben van een gevoelig systeem. En dat systeem van jou komt nu eenvoudigweg makkelijker tot rust in een omgeving die zelf ook rust uitstraalt. En rust in een omgeving, dat creëer je door veel ruimte te bewaren in je huis, door niet te veel losse elementen te hebben, en ook heel belangrijk, door letterlijk ook een uitzicht te hebben. Dit uitzicht creëren, kan je ook verderzetten in je tuin. Daar is het evenzeer belangrijk dat er niet te veel rommel ligt, dat je in de verte kan staren,…


Het belang daarvan, merk jij als gevoelig persoon extra op, maar ook los van je gevoeligheid is het belangrijk en heeft iedereen er baat bij. Dat is trouwens wat in de Chinese filosofie omschreven wordt als ‘feng shui’, het creëren van de juiste energiestroom in ruimtes door het zorgvuldig plaatsen van al je objecten en er ook voldoende opening in te laten! En ook in het Tantrayana boeddhisme, dat in Tibet wordt beoefend, wordt dit aangehaald als een manier om je innerlijke kanalen te helpen openen, of open houden, want ruimte om je heen, creëert ook innerlijk ruimte, en draagt zo bij tot een gelukkige (en opgeruimde 😊) geest!


En... als je de ruimte nog graag wat zou willen vergroten, dan is het ook altijd een leuk idee om eens de natuur in te trekken, zelfs nu het nog koud is. Geniet van de verzichten tijdens een wandeling vlakbij, trek er eens op uit om uit te waaien aan zee,… Ook dat kan nog een extra boost geven aan je innerlijk ruimtegevoel!

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page