top of page

Speel je eigen rol


In 1 dag tijd kreeg ik deze zin 2 keer te horen. Maar wat is mijn eigen rol dan? Ik vond het niet zo makkelijk om op die vraag te antwoorden. Op dat ogenblik zat ik eenvoudigweg braaf in mijn huis, zoals de overheid het ons aanraadt. Om eerlijk te zijn, moest ik zelf ook gewoon mijn evenwicht zoeken. Dat is me ondertussen wel gelukt, en ik voelde ruimte komen. ruimte om een eigen rol te spelen.


En al onmiddellijk kreeg ik een beklemd gevoel. Want ja, wat is dat dan, je eigen rol spelen in deze ‘Corona tijd’? Dat moet toch wel iets bijzonders zijn, niet? Tot ik besefte dat hier eigenlijk mijn innerlijke criticus aan het woord was. Een eigen rol spelen hoeft niet iets groots te zijn.


Voor de ene persoon betekent dat in deze tijd inderdaad om een leidende en hulpvaardige rol te spelen. Als minister die beslissingen neemt in het kader van de volksgezondheid, als raadgever om mensen in nood of angst bij te staan in deze vreemde tijden, als kassierster in een warenhuis, als verzorgende, als maker van mondmaskers, als…


Maar voor iemand anders kan je eigen rol spelen in deze tijd eenvoudigweg ook zijn: bij jezelf komen. Omdat dat misschien net hetgeen is waar je jezelf en de mensen om je heen het grootste cadeau mee doet.


Daarvoor hoef je trouwens echt niet een zelfhulpboek aan te schaffen of op zoek te gaan naar een methode, om bij jezelf te komen. Want zelf heb ik ook al geleerd dat het soms eigenlijk beter is om niet op zoek te gaan. Want door er naar op zoek te gaan, wordt het dan vaak iets krampachtig, en zal je het misschien nooit vinden.


Soms is het dus beter om het los te laten. Te leven van de ene ervaring naar de andere. En terwijl je nu dus in de ervaring bent van ‘thuiszitten’, kom je misschien wel tot het inzicht dat sommige dingen in je leven, je relatie, nog niet helemaal zijn zoals jij ze zou willen. En kan deze periode voor jou de start van een verandering zijn.


Of misschien stel je vast dat je eigenlijk best tevreden bent met je leven. Komt het bijvoorbeeld in deze Corona tijd duidelijk tot uiting dat jij een ‘mensenmens’ bent. Dat jij mensen om je heen nodig hebt om je goed te voelen, en weet je dat je er extra van gaat genieten om al die mensen binnenkort terug te zien.


Misschien voel je in deze periode van ‘in je kot blijven’ dat je blij bent dat je een hele tijd geleden een nieuwe weg hebt ingeslagen, omdat die veel beter bij je past. En is voor jou deze tijd gewoon een verderzetten van verandering.


Zo kan deze periode ons dus misschien helpen om heel natuurlijk, gaandeweg, gelukkiger en gelukkiger te worden. Zonder dat je iets hebt moeten forceren, of op voorhand er over hebt moeten nadenken. En zo ben je dan zonder dat je het weet hoogstwaarschijnlijk je eigen rol aan het spelen.

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page